Sla navigatie over
The Knitwit Stable
The Knitwit Stable

Het versnellen van een merk
met een missie

The Knitwit Stable zit in de wol. Het bedrijf heeft een missie en wil een duurzaam voorbeeld stellen voor de kledingindustrie – en daarbuiten. Het laten zien dat het doet waar het voor staat: voor transparante en duurzame productie van wol. Dit is essentieel om een eerlijkere mode-industrie te stimuleren.

Wat The Knitwit Stable in de markt zet

Duurzame wollen kleding, zou je verwachten. En dat klopt: The Knitwit Stable maakt en verkoopt inderdaad wollen truien en mutsen. Maar de focus ligt op het beïnvloeden van de mindset in de (mode)industrie. Daartoe organiseert The Knitwit Stable allerlei workshops voor professionals in de modebranche, van studenten tot doorgewinterde entrepreneurs. Daarnaast biedt het bedrijf consultancy aan grote bedrijven. Met als doel hen te helpen hun duurzaamheidsbeleid te transformeren.

We ontwierpen een groeimotor

The Knitwit Stable vroeg ons zijn website te ontwerpen en ontwikkelen. De meeste bureaus zouden hebben aangeraden om vooral de dienstverlening in de etalage te zetten. Wij gooiden het over een andere boeg: maak je punt met adembenemende productfotografie. De kleuren, de modellen, de truien, allemaal weerspiegelen ze de natuur. Je kan de wol bijna vóélen.

Het design straalt kwaliteit en geloofwaardigheid uit. Een groot marketingbudget is er niet, dus de website speelt een cruciale rol in het binnenhalen van klanten. Dat betekent dat het eerste bezoek meteen raak moet zijn: The Knitwit Stable is the real deal.

Blijkbaar hebben we de juiste snaar geraakt. The Knitwit Stable wint aan momentum. De kat is uit de zak. Bekende kledingmerken zoals HUMANOID en Joe Merino hebben aangeklopt voor nieuwe productlijnen. En het bedrijf krijgt steeds meer media-aandacht. Zelfs de financiële sector zoekt de samenwerking.

Online verkoop stijgt gestaag

The Knitwit Stable collectie wordt goed verkocht! De website verweeft op geraffineerde wijze e-commerce en branding. Om nog meer uit het groeipotentieel van de e-commerce te halen, is de online shop direct gekoppeld aan de Facebook webshop; elk product wordt automatisch doorgeplaatst. En dat betekent: dubbele verkoopkansen.

Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden

The Knitwit Stable is de proof of the pudding: het levende bewijs dat je met een strak samenspel van strategie, design en ontwikkeling een merk met een missie vleugels kan geven.

Meer weten?

Neem contact op met Sophia Vos:
sophia@newstory.nl
+31 6 475 121 51