Sla navigatie over
Van der Valk
Van der Valk

Fit voor innovatie

Continue verandering en groei ligt in het hart van de strategie van Van der Valk. Hoe voorkom je dat deze groei de flexibiliteit van het platform begrenst en het wendbaar blijft in een wispelturige wereld?

Waar het begon met enkele applicaties is Van der Valk internet in ruim 10 jaar uitgegroeid tot de marktleider van de Benelux onder de hotels. Vandaag telt het platform van de Nederlandse horeca ondernemer meer dan 70 hotelsites met aanvullende marketing websites als ValkVerrast, ValkDeals, ValkBusiness en Valk.com.

Kleurrijk maakt niet altijd blij

Met een multidisciplinair ontwikkelteam hebben we het digitale platform elk jaar verder uitgebreid. Voor elke applicatie zijn technologische keuzes gemaakt die op dát moment in tijd de beste waren. Deze variatie aan technologieën en bouwstenen zijn kenmerkend voor de technologische evolutie van afgelopen decennia - en ook de wereld die op ons afkomt. Alleen kan een kleurrijk tech-palet op den duur groei in de weg staan; tools dateren, technologische updates conflicteren, er treden errors op. Voor je het weet ben je teveel brandjes blussen, terwijl je zou moeten innoveren.

De platform strategie met Trail Map

In samenwerking met Van der Valk en ons multidisciplinaire team werken we aan een futureproof platform strategie. We laten ons hierbij leiden en inspireren door de Trail Map van Cloud Native Computing Platform. Trail Map is een methode en leidraad voor organisaties die de stap willen maken naar Cloud Native, met partners als AWS, Google Cloud, Apple, IBM en Microsoft Azure. Cloud Native omvat werkwijzen, technologieën en processen die organisaties helpen versnellen en betrouwbare systemen te bouwen. Er zijn meer voordelen, denk aan kostenreductie, schaalbaarheid én meer wendbaarheid voor innovatie.

De Trail Map

Met de Trail Map maken we onderweg slimme technologische keuzes en passen we de ‘best practices’ toe voor het beste eindresultaat. Hoe ziet dat er uit?

Allereerst hebben we aantal blauwdruk-bouwstenen gekozen. Dat zijn bouwstenen die verweven zijn in de core-architectuur van het hele ecosysteem. Denk bijvoorbeeld aan de infrastructuur op basis van Amazon Web Services. Alle omliggende bouwstenen van het Van der Valk platform houden we continu tegen het licht. Telkens stellen we de vraag: behouden, aanpassen of compleet vernieuwen? We trekken het platform soms letterlijk uit elkaar. Zo delen we de back-end van de applicaties op in losse microservices. Zo voorkomen we dat errors of bugs in microservice A niet in staat zijn microservices B, C en D te beïnvloeden. Bijkomend voordeel: microservices kun je relatief makkelijk uitbreiden, over het algemeen tegen lage kosten.

Voor de frontend ontwikkelen we componenten die we in meerdere applicaties gebruiken - en straks ook in toekomstige applicaties. Zo kan ook de look & feel van het Van der Valk merk zich zonder weerstand evolueren. Dankzij bovenstaande technologische keuzes zijn toekomstige uitbreidingen beter te plannen en kosten ze minder tijd en budget.

Lange termijn- en quick wins

Het platform is nu gemakkelijker op te schalen en het bespaart tijd in onderhoud. Daarnaast zijn er andere quick wins: een consistente uitstraling en een betere performance van de hotelsites; denk aan een snellere laadtijd en minder storingen bij betalingen. Allemaal subtiele verbeteringen die een groot verschil maken, denk maar in het aantal boekingen. Evenwel geldt: de platformstrategie is nooit af en leeft. We bewandelen een weg van continue optimalisatie en investeren doorlopend in de toekomst.

Meer weten?

Neem contact op met Sophia Vos
sophia@newstory.nl
+31 6 475 121 51