Hybrid

Combineer Scrum en Waterfall.

Ben jij op zoek naar een krachtige en efficiënte manier om je applicatie te ontwikkelen? Dan is het Hybrid ontwikkelingsmodel misschien wel iets voor jou! Dit model combineert het beste van twee werelden - Scrum en Waterfall - om tot een effectieve aanpak te komen die past bij jouw project. Bij New Story geven we doorgaans de voorkeur aan Scrum, maar we begrijpen dat er momenten zijn waarop je het Hybrid model parallel aan Scrum wilt inzetten. Benieuwd waarom? Lees snel verder!

New Story Hybrid Development Model

Scrum tegenover Waterval

Als je bekend bent met Scrum, weet je dat het een agile methodologie is die snelheid en flexibiliteit biedt voor complexe projecten. Waterfall (waterval) daarentegen is een traditionele methodologie die werkt volgens een lineaire volgorde van fasen en het meest geschikt is voor projecten met duidelijke vereisten en een concreet resultaat.

Maak kennis met Hybrid

Maar hoe werkt het Hybrid ontwikkelingsmodel dan precies? Naast het Scrum-team wordt er een nieuw team opgezet om te werken aan een specifiek project. Het eindproduct en de planning zijn duidelijk, maar de beslissingen over hoe de applicatie wordt gebouwd, staan open voor discussie. Het nieuwe team werkt volgens het Waterfall-model en rapporteert de voortgang aan de Product Owner die verbonden is met het Scrum-team. Zo kan het nieuwe team zich focussen op het afgebakende project, zonder de aandacht weg te trekken van het Scrum-team.

Illustratie van het Hybride Model: combinatie van scrum sprint en waterval flex projecten
Op Mobiel? Power to the pinch!

Voordelen van het Hybrid model

Het hybride model zorgt voor een efficiënter ontwikkelingsproces door een nieuw team te creëren dat zich richt op specifieke projecten, waardoor het Scrum-team zich kan concentreren op continue ontwikkeling. Het biedt ook een flexibele aanpak, waardoor de ontwikkelingskracht en snelheid worden verhoogd.

Nadelen van het Hybrid model

Maar er zijn ook enkele nadelen. Zo kan het voor de Product Owner moeilijk zijn om twee afzonderlijke teams te managen die werken met verschillende modellen en een nieuwe technologie-stack. Ook vereist het vaak extra stakeholder management aan de kant van de klant.

Laten we praten!

Of je nu voor Scrum, Waterfall of het Hybrid model kiest, het belangrijkste is om de sterke en zwakke punten van elke methodologie te begrijpen en deze op de juiste manier toe te passen. Bij New Story hebben we veel ervaring met deze verschillende modellen en helpen we je graag bij het kiezen van de juiste aanpak voor jouw project. Dus waar wacht je nog op? Neem contact met ons op en laten we samen jouw project tot een succes maken!

Meer weten?
Neem contact op met: