Slank Composable Commerce platform

Groei door eenvoud

Gardentrail biedt een breed scala aan exclusieve producten om je tuin of terras optimaal te benutten. Van comfortabele tuinmeubelen tot hoogwaardige barbecues en alles daartussenin. Gardentrail stond voor de uitdaging om hun over-complexe Magento 2 platform te vervangen door een efficiëntere oplossing die beter aansloot bij hun behoeften.

scroll down indication image

Context

Gardentrail had de wens focus terugbrengen naar de essentiële onderdelen van hun webshop. Het bestaande Magento 2 platform bood veel opties die ze niet nodig hadden, wat leidde tot een overcomplex systeem dat tijdrovend was in onderhoud en updates. Bovendien was er behoefte aan verdere automatisering om de groeiende orderaanvraag aan te kunnen.

Om Gardentrail te voorzien van een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere oplossing, hebben we gekozen voor een Composable Commerce platform dat vele malen sneller en eenvoudiger is dan hun oude Magento 2 systeem.

Door te kiezen voor Shopify als basis, konden we een slank en functioneel platform realiseren dat precies aansluit op de kernbehoeften van Gardentrail.

Voordelen van de nieuwe oplossing:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Shopify biedt een intuïtieve interface, waardoor het beheren van de webshop eenvoudiger en minder tijdrovend is.
  • Sneller onboarden van nieuwe medewerkers: Dankzij de eenvoud van het nieuwe platform kunnen nieuwe medewerkers sneller aan de slag zonder uitgebreide training.
  • Minder vragen richting ons als agency: Gardentrail kan nu veel meer zelf uitvoeren, wat leidt tot minder afhankelijkheid van externe ondersteuning.

Oplossing

Met het nieuwe platform is er een solide basis gecreëerd waarop Gardentrail kan voortbouwen. Het huidige systeem bestaat uit Shopify voor e-commerce en Algolia voor geavanceerde zoek- en filterfuncties. Dit minimale platform biedt de flexibiliteit en mogelijkheden om gefaseerd verder te ontwikkelen aan hun Composable Commerce ecosysteem.

Resultaten

De nieuwe webshop van Gardentrail markeert een belangrijke stap in hun groei. Met moderne technologieën en een toekomstbestendig platform is Gardentrail klaar om hun klanten nog beter van dienst te zijn en hun online aanwezigheid verder uit te breiden.

Meer weten?
Neem contact op met: